|
|
UL自己出的每一个标准都会几乎都有这么一个章节或类似的章节:
! b6 `7 M; F& N" M5 E: T+ h) Z# M# z |6 P) H" d* P
X.1 Except as indicated in 4X.2, a component of a product covered by this standard shall comply with the requirements for that component. See Appendix A for a list of standards covering components generally used in the products covered by this standard.. E- q# [! ]3 J* W, ~
9 A& G, J% F- _& _. {$ l" j4 a同时还应该注意标准的某些章节如UL1310:
}2 E8 @0 A* C# q1 R1 d- e. W
) s/ F# s. n, ~5 q* e# k. Q12.2 There shall be no components connected between primary and output circuits which result in a conductive connection (see 5.4). If capacitive coupling is provided between primary and output circuits, it shall consist of either:$ {. M% W; i) ~# R+ P4 c' r
a) A capacitor complying with the antenna coupling requirements specified in the Standard for Capacitors and Suppressors for Radio- and Television-Type Appliances, UL 1414; or
1 }" k, P9 c! u: y+ Y4 l/ G1 j) q, N1 s3 ?: h% `9 A2 w5 ?
现在UL的一些标准也在做改进,如UL499则开始抛弃Appendix A的传统要求,开始细化到具体要求如:
9 o; D" \4 p U9 S7 _5A.2 Requirements for Components
' T: h. o- P1 R% x' f# Q' @Section 5A.2 Added November 30, 2010
3 R6 D6 J" C" H1 R" o5A.2.1 Insulated Wire, Cable and Cords
9 i6 K0 u/ A2 J$ K3 N+ l5A.2.1.1 A cord set or power supply cord shall comply with the Standard for Cord Sets and Power Supply Cords, UL 817.
- y1 Z% ]* ]/ ?5 @( X, |0 Y! G6 ~5A.2.1.2 Flexible cord and cables shall comply with the Standard for Flexible Cords and Cables, UL 62. Flexible cord and cables are considered to fulfill this requirement when preassembled in a cord set or power supply cord complying with Standard for Cord Sets and Power Supply Cords, UL 817." C$ c. t0 d v* r; R& X
5A.2.1.3 Internal wiring composed of insulated conductors shall comply with the Standard for Appliance Wiring Material, UL 758.8 L0 Y. o2 s( X. p* h v" {
......' h0 v5 ~, W6 N6 @" {( _0 x. m7 N
, E- @0 g) |0 ^; t- v! L# |0 y( t
5A.2.13 Gaskets and Seals
1 C9 S9 f/ P( L, x3 y; Z9 p5A.2.13.1 Gaskets and seals that comply with the Standard for Gaskets and Seals, UL 157, are considered to fulfill the requirements of 33.1.4 and 33.1.5.. S+ T, W5 t- {
5A.2.14 Printed Wiring Boards: _' N! J( h& K% i, ^. |6 G( _4 v
5A.2.14.1 Printed wiring boards shall comply with the Standard for Printed-Wiring Boards, UL 796. Unless otherwise specified, the flammability class shall be that specified for insulating materials./ o! z7 B: c& T1 d2 B% u7 B
8 h, y. [% A" X可以看出,其实UL标准对于零部件的具体要求是非常明确的。
# `7 p+ M; j1 d) c |
|